۱۳۸۹ شهریور ۲۵, پنجشنبه

افزایش شکاف در بین مسئولان رژیم آخوندی

 

به گزارش خبر گزاری آهوران نیوز به نقل از العربیه نت : حوادثی که در روزهای اخیر درجمهوری اسلامی ایران شاهد بودیم و مواضعی که برخی از مسئولان این کشور اتخاذ کرده اند، نشان از شکاف در هیأت حاکمه ایران دارد و به نظر می رسد که محور این شکاف محمود احمدی نژاد رئیس جمهور این کشور است.

طی روزهای اخیر همزمان با شدت گرفتن اختلاف ها میان تهران وغرب ، محمود احمدی نژاد درمعرض انتقادهای متعددی از سوی برخی مقام های نظام جمهوری اسلامی قرار گرفت.
علاوه بر انتقادهای اکبرهاشمی رفسنجانی رئیس مجلس خبرگان رهبری ایران، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی، تهران را به ایجاد مانع در برابر فعالیت های آژانس در فعالیت های هسته ای متهم کرد.
همزمان با موج انتقاد ها از احمدی نژاد، یک دیپلمات ایرانی که در سفارت جمهوری اسلامی ایران در بلژیک مشغول به کار بود، اعلام کرد که از دولت نروژ درخواست پناهندگی سیاسی خواهد کرد.
او دومین مسئول در دستگاه دیپلماسی ایران است که در یک هفته اخیر، همراهی دولت احمدی نژاد را رها کرده و به اردوگاه معترضان در خارج پیوست.
اما رئیس جمهور ایران با آزادی یکی از سه کوهنورد آمریکایی زندانی در زندان اوین تهران به اتهام جاسوسی برای ایالات متحده، تلاش کرد قدرت خود را به رخ منتقدان بکشد.
سارا شورد یکی از سه آمریکایی که بیش از یک سال است در ایران زندانی هستند، روز سه شنبه پس از آزادی با قرار وثیقه، ایران را به مقصد کشورش ترک کرد.
هقته گذشته خبرهایی از آزادی سارا شورد منتشر شده بود. رسانه های ایرانی اعلام کردند که چنین اقدامی به دخالت احمدی نژاد در این پرونده بستگی دارد. اما با دخالت های دستگاه قضایی که اعلام کرده بود هنوز روند تحقیقات پرونده پایان نیافته، آزادی سارا شورد چند روز به تاخیرافتاد.
در ماه های اخیر، اختلاف ها در هیأت حاکمه ایران به شکل چشم گیری افزایش یافت. انتقادهای هاشمی رفسنجانی از دولت ایران هم زمان بود با برخی از سخنان مشابه که از سوی برخی اصولگرایان مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایراد شده است.
هاشمی رفسنجانی در مراسم افتتاحیه اجلاس مجلس خبرگان رهبری گفت که جمهوری اسلامی ایران در معرض فشارهای بین المللی بی سابقه ای قرار گرفته است و دولت این کشور در بی اثر دانستن این فشارها و تحریم ها بر اقتصاد، اشتباه کرده است.
رئیس مجلس خبرگان رهبری، نامی از محمود احمدی نژاد که تحریم های اخیر بین المللی علیه ایران را به "دستمالی استفاده شده که باید آن را دور انداخت" توصیف کرده، نبرد اما در سخنرانی خود افزود: "آقایان، باید با احتیاط رفتار کنید، تاثیر تحریم ها را کوچک نشمارید... نباید مردم را فریب داد."
تحریم های جدید که واشینگتن آن ها را رهبری می کند، خدمات مالی و انرژی ایران را هدف قرار می دهد، مساله ای که تعامل بین المللی با این دو بخش را دشوار می کند و از توانایی ایران برای واردات بنزین و به دست آوردن سرمایه گذاری های خارجی، می کاهد.
هدف از این تحریم ها فشار بر ایران متوقف کردن فعالیت های اتمی آن است؛ فعالیت هایی که غرب بیم آن را دارد که به سوی ساخت بمب اتم باشد. تهران همواره بر مسالمت آمیز بودن فعالیت های اتمی تأکید کرده است.
در همین حال، روابط ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی، شاهد تنش و کشمکش های کم سابقه ای است. یوکیا آمانو مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی روز دوشنبه گفت که ایران تن به همکاری لازم با آژانس نمی دهد تا بتوان از مسالمت آمیز بودن فعالیت های اتمی آن مطمئن شد.
این دیپلمات ژاپنی که در خصوص ایران، مواضعی شدید تر از محمد البرادعی مدیر کل پیشین سازمان انرژی اتمی اتخاذ می کند، گفت که ایران با ممانعت از ورود دو تن از بازرسان آژانس به خاک خود، در مسیر فعالیت های آژانس، سنگ اندازی می کند.
تهران مدعی است که دو تن از بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی که مانع از ورودشان به خاک خود شده است، اطلاعات غیر صحیحی در خصوص فعالیت های اتمی ایران ارائه داده اند.
علی اکبر صالحی در خصوص اظهارات رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت که آمانو مرتکب "خطایی بزرگ" شده است و این مساله بسیار خطرناکی است.
صالحی که انتظار می رود هفته آینده در نشست مجمع عموی آژانس بین المللی انرژی اتمی که هفته آینده در وین برگزار خواهد شد حضور یابد، گفت که آمانو "در چارجوب قواعد آژانس" عمل نمی کند.
تازه ترین گزارش آمانو تصریح کرده است که ایران علیرغم تحریم ها، در فعالیت های اتمی خود پیش می رود.
اما در اسلو یک دیپلمات سفارت ایران در بلژیک اعلام کرد به دلیل تقلب در انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته ایران و نقض حقوق بشر از سوی نهادهای امنیتی این کشور در سرکوب معترضان به نتیجه این انتخابات، از دولت نروژ درخواست پناهندگی سیاسی خواهد کرد.
فرزاد فرهنگیان که به همراه کنسول سابق ایران در نروژ که او نیز ژانویه گذشته به صف معترضان پیوسته بود، در یک کنفرانس خبری سخن می گفت، خواستار سرنگونی دولت محمود احمدی نژاد شد.
یک روز پیش از آن حسین علیزاده از مسئولان بلند پایه در سفارت جمهوری اسلامی ایران در هلسنکی اعلام کرده بود به دلیل تقلب در انتخابات ایران در ژوئن 2009 و سرکوب معترضان، که از دولت فنلاند، درخواست پناهندگی سیاسی خواهد کرد.
احمدی نژاد همچنین با انتصاب چهار همپیمان نزدیک خود در قدرت به عنوان نمایندگان خود در سیاست خارجه، اصولگریان را خمشگین کرد. آن ها رئیس جمهور ایران را متهم به موازی کاری در مسیر فعالیت های وزارت امور خارجه کرده اند.
از سویی انتقادهای اصولگرایان مجلس به عمل نکردن دولت احمدی نژاد به قوانین مصوب افزایش یافته است. احمد توکلی نماینده شاخص اصولگرای پارلمان ایران، اواخر هفته گذشته با انتشار نامه ای سرگشاده خطاب به محمود احمدی نژاد، نسبت به آن چه "تخطی دولت از قوانین" نامید انتقاد کرد و هشدار داد که "صبر مجلس به سر آمده است."
رضا اکرمی دیگر نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی نیز در انتقاد از عملکرد دولت محمود احمدی نژاد گفته است: "مهمترین هدف در برنامه چهارم رسیدن به رشد 8 درصدی در اقتصاد بود، اما متاسفانه نه تنها این هدف محقق نشد بلکه رشد اقتصادی ما در سال 88 به یک درصد رسید و در سال 89 منفی خواهد بود."
در هفته های اخیر و در شبهای قدر ماه رمضان، مداحان برجسته ایران که ارتباط آن ها با بخش هایی از حاکمیت به ویژه بیت رهبری این کشور معروف است، دست به انتقاد از دولت محمود احمدی نژاد زده اند. با توجه به حمایت های سابق این مداحان از رئیس دولت دهم ایران، به نظر می رسد مواضع اخیرشان نشان از شکاف بین آنها و آقای احمدی نژاد است.

هیچ نظری موجود نیست: