۱۳۸۹ بهمن ۱۲, سه‌شنبه

البرادعی : فتوای قتل من در ایران صادر شده است

«تغییر»: ترس از اخوان‌المسلمین بی‌مورد است. آن‌ها بنیادگرا نیستند، در ۵۰ سال گذشته هر خشونتی را رد کرده‌اند و به روشنی گفته‌اند که خواستار یک حکومت سکولار هستند. علاوه بر این، به‌رغم برخورداری از اعتماد خیابان، از پشتیبانی اکثریت مردم مصر نیز برخوردار نیستند
ترس از اخوان‌المسلمین بی‌مورد است. آن‌ها بنیادگرا نیستند، در ۵۰ سال گذشته هر خشونتی را رد کرده‌اند و به روشنی گفته‌اند که خواستار یک حکومت سکولار هستند. علاوه بر این، به‌رغم برخورداری از اعتماد خیابان، از پشتیبانی اکثریت مردم مصر نیز برخوردار نیستندمحمد البرادعی سرپرست پیشین آژانس بین المللی انرژی اتمی، برنده نوبل صلح و رقیب انتخاباتی بالقوه حسنی مبارک، سه روز پس از ورود خود به قاهره مدعی شد که فتوای قتل او در ایران صادر شده است. البرادعی روز پنجشنبه ۲۶ ژانویه، با هدف پیوستن به اعتراضات مدنی هم میهنان خود به قاهره بازگشت.
روز شنبه (۲۹ ژانویه) ، دو خبرنگار آلمانی، با البرادعی درباره تحولات مصر و نقشی که او می خواهد در این تحولات ایفا کند، به گفت و گو نشستند. البرادعی یک سال پیش ضمن اعلام آمادگی خود برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری آینده مصر، از حسنی مبارک رئیس جمهور فعلی خواسته بود که دست به اصلاحاتی بنیادین در عرصه های سیاسی و اقتصادی بزند و راه مشارکت مردم را در تعیین سرنوشت خودشان هموار کند. سرپرست پیشین آژانس بین المللی انرژی اتمی در این گفت و گو مدعی شد که چند روز پیش، فتوای قتل او از سوی یک گروه تروریستی ایرانی صادر شده، اما دولت مصر هیچ واکنشی در این زمینه نشان نداده است.
جمهوری اسلامی ایران، در روزهای اخیر، ضمن پخش مکرر صحنه های تظاهرات مردم مصر، می کوشد وانمود کند که آن ها، سی و دو سال پس از انقلاب اسلامی شکست خورده ایران، با پیروی از افکار آیت الله خمینی قصد رسیدن به یک نظام مذهبی شبیه ایران را دارند. رهبران جمهوری اسلامی، روی اخوان المسلمین و تاثیری که این جریان افراطی ممکن است بتواند روی مردم فقیر محله های محروم مصر بگذارد حساب می کنند. اما البرداعی می گوید که اخوان المسلمین خشونت را رد می کنند و خواستار یک حکومت سکولار هستند. بسیاری از تحلیل گران و روزنامه نگاران مصری هم معتقدند که نفوذ علمای الازهر، روی مسلمانان اهل سنت مصر بیش از اخوان المسلمین است و آن ها خواستار استقرار یک نظام اسلامی بنیادگرا نیستند.
برگردان متن کامل مصاحبه “گُئورگ هوفمن اوستنهف” و “گونتر مولر” با محمد البرادعی را در اینجا می خوانید:
ج/ط
* از میانه هفته گذشته، اوضاع مصر به وخامت گرائید. رژیم مبارک برخورد خشونت آمیز با تظاهرکنندگان را آغاز کرد. سه نفر کشته شدند. بعد ساختمان های دولتی در قاهره به آتش کشیده شدند. شما زودتر از آنچه در نظر داشتید، از وین به مصر رفتید. آنجا می خواهید چه کنید؟- بله. من زودتر سفر کردم، زیرا حوادث سرعت گرفتند. من اکنون می خواهم در حدی که می توانم از مردم مصر پشتیبانی اخلاقی و سیاسی کنم. علاوه بر این می خواهم هرکاری که می توانم انجام بدهم تا روند امور مسالمت آمیز بماند. متاسفانه رژیم به برخورد خشونت آمیز با تظاهرات مسالمت آمیز آغاز کرده. اما من به شما می گویم: اگر مبارک به این روش ادامه دهد، انتقام تلخی پس خواهد داد.

هیچ نظری موجود نیست: