۱۳۹۰ فروردین ۱, دوشنبه

تازه ترین خبرها از قیام مردم سوریه

به گزارش اهوران نیوز به نقل ازسنی نیوز: برای بدنام کردن قیام مردمی در سوریه حکومت این کشور ادعا نموده که اعتراض کنندگان به بهانه ی دفاع از خود و اقدامات تلافی جویانه علیه نیروهای امنیتی این کشور، سلاح با خود حمل می نمودند! این سناریو چهار روز قبل آغاز شد، هنگامیکه رژیم ادعا نمود که یک اتومبیل مملو از سلاح که از کشور عراق به سوریه وارد گردیده را دستگیر نموده است. لیکن مقامات عراقی این ادعا را تکذیب نموده اند.
رژیم سوریه با این اتهامات بی اساس میخواهد نشان دهد در پشت این اعتراضات و راهپیمائی ها و دشمنان خارجی و تروریسم قرار دارد.
کشته شدن دو نفر از معترضان در شهرستان درعا:
گزارشات حاکی از آن است که نیروهای امنیتی سوریه دو نفر از اعتراض کنندگان را هنگام تجمعی مسالمت آمیز که خواستار آزادی سیاسی و پایان دادن به فساد بوده اند به قتل رسانیده است.
این دو کشته شده یکی "حسام عبدالولی" و دیگری "اکرم جوابره" در حالی مورد اصابت شلیک نیروهای رژیم قرار گرفتند که با شعار دهندگان فریاد می زدند "ما آزادی سوریه را میخواهیم" و دیگر شعار های ضد فساد.
4 کشته و صدها زخمی در جمعه کرامت سوریه:
تظاهرات در شهرستان های سوریه روز جمعه منجر به کشته شدن 4 نفر و صدها مجروح بدست نیروهای امنیتی در شهرستان درعا گردید. مقامات امنیتی ادعا نموده اند پس از آنکه اعتراض کنندگان به اموال عامه و شخصی خسارت وارد نمودند ایشان مجبور به مداخله گردیدند. منابع می افزایند که نیروهای امنیتی صدها زخمی را از بیمارستان درعا توسط هلی کوپتر به مقصدی نامعلوم ربوده اند.
گفته شده که نیروهای امنیتی در لباس شخصی قبل از نماز جمعه در بازار حمیدیه دیده شده اند و اطراف مسجد اموی را نیز در محاصره گرفته بودند. این اقدامات دولتی پس از آن صورت گرفت که تظاهرات توسط شبکه فیس بوک اعلام گردید و خواستار آن شد تا مردم صبح روز جمعه در محل تعین شده جمع گردند. گفته میشود تعداد مردم در این راهپیمائی به بیش از 50 هزار نفر می رسید.
همچنین گفته میشود نیروهای امنیتی در درعا با گلوله تظاهر کنندگان را مورد هجوم قرار دادند.
رژیم سوریه تظاهر کنندگان را به تضعیف روحیه ملی متهم نمود:
وکلای حقوقی گفته اند: مقامات سوریه 33 فعال را به دلیل آسیب رساندن به اعتبار دولت و تحت تأثیر قرار دادن روحیه ملی متهم نمودند. این اتهامات در پی برگزاری راهپیمایی که در آن خواستار آزادی زندانیان شده بودند به آنان نسبت داده شده است.
متهمان روز پنجشنبه به دادگاه احضار شده و از ایشان در مورد اینکه آیا در تظاهراتی که بمنظور تضعیف اعتبار دولت به راه انداخته شده بود اشتراک داشته اند یا نه سوال شده است.
وکلای مدافع گفته اند که چندین تن از بازداشت شدگان پس ازحصول برائت آزاد شدند و از جمله آنان زنی باردار بود که در زمان تظاهرات از محل تظاهرات عبور می کرد.
در روز خشم، مخالفین حکومت سوریه خواستار تظاهرات در شهر حمص شدند:
گروهی بنام "روز خشم سوریه" که تظاهرات روز جمعه را در شهرستانهای سوریه به راه انداخته بودند دو باره خواستار تظاهرات در روز شنبه شدند و محل تجمع مردم را در شهر حمص واقع در 160 کیلومتری دمشق تعیین نموده اند.
ناظران بر روی صفحه فیسبوک که هویت شان شناخته نشده از مردم دعوت به عمل آورده اند که روز شنبه ساعت 12 ظهر تظاهرات را از جامع دالاتی آغاز کنند و محل تجمع در خیابان بازار حمیدیه و حشیش و بازار مسقوف در وقت تعیین شده می باشد.
واکنش ها:
*فرانسه روز پنجشنبه توسط سخنگوی وزارت امور خارجه برنار والرو طی یک کنفرانس مطبوعاتی خشونت علیه تظاهر کنندگان را محکوم کرد و خواستار آزادی تمامی بازداشت شدگان شد.
*واشنگتن روز چهارشنبه نگرانی خود را در مورد زخمی شدن و بازداشت تظاهر کنندگان اعلام داشت و از دولت سوریه خواست از هرگونه عمل خشونت آمیز خودداری کند.
* در نیویورک سازمان حقوقی "هیومن رایتس واچ" روز پینجشنبه آزادی فوری بازداشت شدگان را از دولت سوریه خواستار شد.
* سازمان عفو بین الملل جلوگیری از تظاهرات در سوریه و در میان جنبش های اعتراضی که در شرق میانه و شمال آفریقا انجام گرفته را تقبیح نموده است.   
فساد در سوریه:
سازمان شفافیت بین المللی در گزارش سالانه خود در سال 2010 سوریه را در میان فاسدترین و عقب مانده ترین کشور های جهان در شفافیت اقتصادی و مالی درج نموده است.
سوریه در میان 180 دولت یکصد و بیست و هفتمین کشور و در فهرست کشورهای عربی پانزدهمین کشوری است که قادر به بهبود وضع اقتصادی نشده است.
هیچ آمار رسمی منظمی در مورد سوریه وجود ندارد که بر اساس آن فساد اداری و اقتصادی و مالی این کشور شناخته شود.
وزارت مالی سوریه در سال 2010 برای اولین بار آماری را افشا نمود که اندازه فساد کشف شده در 19 ماه گذشته پنج میلیارد لیره سوریه تخمین زده شده است.
جمعیت مردم سوریه 20 میلیون نفر است و حزب بعث از سال 1963 به این طرف بر این کشور حاکم است و اعمال مخالف قانون و حالت اضطراری هنوز هم بر مردم این کشور عملی میگردد.

هیچ نظری موجود نیست: