۱۳۹۰ فروردین ۲, سه‌شنبه

سوریه: حکومت بشار اسد در سراشیب

به گزارش خبرگزاری فرانسه، روز دوشنبه در پایان مراسم خاک‌سپاری ۴ قربانی ناآرامی‌های روز جمعه، مردم در فاصله گورستان شهر جنوبی درا تا مسجد العمر در این شهر دست به راه‌پیمائی و تظاهرات زدند. دیروز نیز دفتر مرکزی حزب بعث، کاخ دادگستری و دو شعبه شرکت ارائه دهنده تلفن‌های همراه به آتش کشیده شد.
ناظران بین‌المللی که بر قدرت سرویس‌های امنیتی متعدد در سوریه تاکید دارند، افزایش روز به روز تعداد معترضان و تظاهرکنندگان را نشانه آن ارزیابی می‌کنند که اوضاع سوریه در آینده نزدیک آرام نخواهد شد.
دستگیری‌های گسترده
مدافعان حقوق بشر تاکید می‌کنند که در روزهای گذشته دستگیری‌های وسیعی در دمشق، درا و چند شهر دیگر سوریه صورت گرفته است. برپایه گزارش‌ خبرگزاری فرانسه، روز جمعه (۱۸ مارس) در جریان تظاهرات اعتراضی شهر دمشق ۱۱ نفر دستگیر شدند. ۱۰ روز پیش، در منطقه "دوما" واقع در نزدیکی پایتخت، ماموران امنیتی در یک مدرسه به ۴ دانش‌آموز دستبند زدند و آن‌ها را با خود بردند. اتهام این دانش‌آموزان نوشتن شعارهای ضد حکومتی بر دیوارها بود.
مرکز حقوق بشر سوریه اعلام کرده که روز چهارشنبه هفته گذشته نیز ۳۲ نفر تنها در دمشق دستگیر شده‌اند. همین مرکز، خواستار آزادی فوری دستگیر شدگان است.
نهاد بین‌المللی دیده‌بان حقوق بشر نیز دولت سوریه را به کاربست خشونت منتهی به مرگ متهم کرده است.
۴۰ سال وضعیت فوق‌العاده
برپایه گزارش‌خبرگزاری‌ها و نهادهای بین‌المللی مدافع حقوق بشر، ظرف چند روز اخیر در شهر درا ۵ نفر به ضرب گلوله ماموران امنیتی سوریه به قتل رسیده‌اند. مردم سوریه، مثل مردم سایر کشورهای عربی خواستار آزادی و مشارکت بیشتر در سرنوشت سیاسی خود هستند. از ۴۰ سال پیش بر سوریه قانون وضعیت فوق‌العاده حاکم است. این قانون، آزادی‌های فردی را زیر پوشش حفظ امنیت به شدت محدود می‌کند.
روزنامه‌نگاران و ناظران محلی می‌گویند که بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه، در میان اقلیتی که از امتیازات اقتصادی و سیاسی برخوردار است، محبوبیت دارد، اما اکثریت مردم ناراضی هستند و تا به‌حال تنها به دلیل ترس از بیان مخالفت خود با اسد خودداری کرده‌اند. ترسی که در هفته‌های اخیر هر روز کم‌رنگ‌تر می‌شود.
dw-world.de

هیچ نظری موجود نیست: